Livet på en cykel

Åsa är van att vara nedsmetad med lera, van att somna med värkande armar och stela lår. Van att äntra sadeln för ett pass i snömodden när kompisarna just gjort sig fina för utgång på lördagskvällen.
Åsa Erlandsson är cykling. I alla dess former: cyclocross, mountainbike och landsväg. Hon tillhör världseliten i just cyclocross med har även nått stora framgångar i mountainbike och landsväg.

Åsa kommer till Cykelfestivalen och avslöjar hur det är att vara cyklist på internationell elitnivå, hur kvinnor behandlas jämfört med män och vilka krav och uppoffringar som krävs.

För er som inte vet vad cyclocross är – så har sporten sitt ursprung i Belgien, Holland och Frankrike. Den föddes som en förlängning av cykelsäsongen och för att effektivisera vinterträningen. De stora nationerna inom cykelcross är Belgien, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien och USA.

De cyklar som används är optimerade för tävling i enklare terräng. Lite förenklat kan cykelcrossen beskrivas som en landsvägscykel men med mer robusta hjul, växlar och bromsar. Däcken är också bredare och har större mönster och luftkammare än landsvägsdäck.
Läs mer om den snabbt växande cyclocrossen här.
Kolla in Åsas imponerande tävlingsschema här.
Och hennes hemsida med alla teckningar här.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.