Fråga Anton igen!

Hej Anton. När jag ska cykla förbi någon så plingar jag men jag tycker själv att det låter lite aggressivt, typ flytta på dig din långsamme flane. Det är inte så jag menar. Men jag tycker det är otrevligt att inte signalera att man är på väg förbi. Hur löser jag detta? Ska jag ha flärp i hjulet?
/Väluppfostrad

 

Hej Väluppfostrad.
Jag håller helt med dig i att det bara känns sådär att plinga på folk. Andra cyklister plingar jag sällan på utan väntar tills jag kan passera dem säkert. Är man noga med att visa var man är på väg och håller sig på rätt sida är det sällan det behövs. Fotgängare är en annan femma, men vid de tillfällen man måste störa dem är det oftast deras eget fel. Jag var sen med att börja använda ringklocka men tycker det är väldigt praktiskt. Tycker sällan det är någon som surar om man signalerar på dem. Plinga på bara!

Pling, Pling/Anton

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Fråga Anton igen!

  1. Gbgcyklaren says:

    Om någon går på cykelbanan, så plingar jag ibland långt i förväg, kanske 30-60 meter. Då uppfattar kanske den man plingar på ljudet inte lika högt eller aggressivt. Hjälper det inte, så får man förstås plinga igen när man kommer närmare. Sen kan man ju även testa olika ringklockor. Jag lyssnade på en elektronisk variant som gav en trevligare och gladare signal. Funderar på att skaffa en sådan. Den hade dessutom två olika signaler, en vanlig och en nödsignal vid mer kritiska situationer.