Fråga Anton – om hälsningar

 

 

 

 

Hej Anton
Ska man som cyklist med bockstyre hälsa på alla andra cyklister man möter?
undrar Jonas W

Hej Jonas. Tack för din fråga!

Nu när säsongen äntligen är i gång möter man många nya ansikten där ute. Jag tänker inte att det har så mycket med formen på styret att göra. Om jag möter någon i skogen hälsar jag alltid. Däremot har jag märkt att om jag på lvg-hoj möter någon på mtb så blir skogscyklaren ofta lite förvånad om jag hälsar. Jag brukar hälsa på dom som ser glada ut oavsett vilken disciplin de utövar. Svårare behöver det ju inte vara. Hälsande och vinkande på det här sättet är dock något jag bara håller på med i ombytt tillstånd. Cyklar jag “civilt” är jag gärna mer anonym.

Med vänlig hälsning! /Anton

Hej Anton!
Min vän Erik är cykelbud och ibland när jag möter honom och vi cyklar mot varandra så lyfter han handen som om han ville göra en sk “high five”. Jag vågar inte det,  för jag är rädd att det gör ont och att jag ska ramla, så jag brukar vinka lite bara. Hur ska jag agera här? Ska jag ta upp det med honom?”
Tack för en bra spalt
Ingrid

Hej Ingrid. Tack för din fråga!

High five är en grej cykelbud gillar att göra på jobbet. En fartig hälsning i farten känns naturlig på den typen av arbetsplats. Jag tycker inte det är så mycket att oroa sig för. Sätt upp handen och var avslappnad i armen så kommer det varken göra ont eller påverka din färdriktning. Om du fortfarande skulle känna dig osäker kan du ju bara säga “Hej” eller vinka som du gör nu.

High five!/Anton

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Fråga Anton – om hälsningar

  1. HERBERT says:

    Hej Anton.
    hur går det till att trampa ” jämn och fin” ?
    Dr Herbert