Fråga Anton – cykla med hålfoten?

 

 

 

 

Hej Anton
Jag retar mig ofta på att andra cyklister cyklar med pedalen i hålfoten. Fattar dom inte att det är sämre? Eller är det det?
Hej från Tomas

Hej Tomas. Tack för din fråga!

Människor är olika skapta och har olika hållning. Det gäller även på cykel. Jag kan hålla med om att det ser illa ut med folk som trampar på det sättet. Jag tycker dock oftast det är lite yngre personer man ser cyklandes så. När man är ung kan det vara lite svårt med hållning och motorik. Jag tror inte heller de funderar så mycket på vad som är bättre eller sämre. De bara kör. Vad som är bättre och sämre är ju också helt upp till var och en. Man får anta att de har annat att tänka på helt enkelt.

MVH/Anton

Skriv din fråga till Anton som en kommentar så skickar vi den till Anton, så dyker den kanske upp här snart!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fråga Anton – cykla med hålfoten?

  1. Jag ska erkänna att jag till alldeles för några månader sedan cyklat med pedalen i hålfoten (under mitten av foten). Så har jag gjort (som amatörcyklist) sedan jag började cykla på 1980-talet (då jag är född). Jag trodde det var så man skulle trampa. Men när jag skaffade riktiga cykelskor nyligen, så tvingades jag prova att trampa med främre delen av foten. Det var jättekonstigt ett tag, men nu har jag vant mig. Jag är osäker på om jag märker nån skillnad i hur mycket kraft jag kan tillföra cykeln.

  2. Jerry says:

    Har lärt mig från elitcyklist att man skall ha klossen så långt bak mot hålfoten som möjligt på cykelskor för att bättre utnyttja kraften som skall komma från benet och inte från foten. Nu kommer ju ändå inte pedalen rakt under hålfoten, men värt att tänka på då det verkar stämma (för flera i vart fall).