Classic Hits – en svensk BMXfilmsproduktion

På festivalen får vi besök av Samuel Segawa som kommer att presentera sin film Classic Hits som är en nyproducerad BMX-film. Filmen spelades in under sommaren/hösten 2010 i olika delar av Sverige samt även i Danmark och Barcelona. Cyklisterna i filmen är:
nykomlingen Harald Lilja från Stockholm, veteranen och BMX-legenden Jesper Stern från Stockholm, civilingenjören Jacob Jansson ursprungligen från Örebro men numera bosatt i Göteborg, från Uppsala: Robert Nikula Edsman numera bosatt i Malmö och slutligen Scandinaviens främste BMX-åkare Adrian Malmberg från Hedemora. Samuel berättar att hans vision för projektet var att göra en svensk BMX-produktion av världsklass där sommarens skifte till höst skulle vara temat – denna period symboliserar den svenska inofficiella BMX-säsongen. Filmen presenteras i samarbete med Childstore.

This entry was posted in film, kommer till festivalen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.